tag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post5821872734913530648..comments2023-06-21T05:31:11.393-06:00Comments on Livet i Edmonton: Crème FraîcheToini Allanhttp://www.blogger.com/profile/04382775153773285953noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-49917222426615132912009-12-04T06:23:11.943-07:002009-12-04T06:23:11.943-07:00bra startbra startAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-67661967275312932812009-04-21T08:54:00.000-06:002009-04-21T08:54:00.000-06:00Hej, detta måste bara förtydligas. Liksom gräddfil...Hej, detta måste bara förtydligas. Liksom gräddfil är creme fraiche syrad grädde, men smak och konsistens skiljer sig något från gräddfilen. Till skillnad från gräddfil går creme fraiche i regel bra att koka, även de lättare varianterna med mindre fett, men läs på paketet innan för säkerhets skull. Smak och konsistens kan skilja sig lite när man köper creme fraiche utomlands, och det finns även skillnader mellan de svenska märkena. De har dock samma användningsområden: till varma och kalla såser, dressingar och olika röror. <br />Finns att få tag på: Överallt i de svenska mataffärerna, numera finns fler tillverkare och både naturella och smaksatta varianter. Utomlands är det inte alltid lika enkelt att hitta, i USA kan man t.ex. ibland behöva leta hos gourmet-butiker som "Whole Foods Market" m.fl. <br /> <br /> Sammanfattning. Creme Fraiche i varm mat, gräddfil i kall. <br /><br />Mvh / NisseAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-80257055949117570422007-02-18T09:19:00.000-07:002007-02-18T09:19:00.000-07:00Har fått lära mej att Sour Cream är Gräddfil, så j...Har fått lära mej att Sour Cream är Gräddfil, så jag har aldrig riktigt vågat prova koka det sen jag kom hit.Toinihttps://www.blogger.com/profile/17192052578797238852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-25370515103859946882007-02-18T08:03:00.000-07:002007-02-18T08:03:00.000-07:00Men är inte sour cream och creme fraiche samma sak...Men är inte sour cream och creme fraiche samma sak? Det har jag trott ända sedan jag kom hit... och för mig har det funkat super med sour cream i alla mina gamla creme fraiche-recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-64663260084333419592007-02-18T06:38:00.000-07:002007-02-18T06:38:00.000-07:00Jag brukar använda endast sour creme när det står ...Jag brukar använda endast sour creme när det står Creme fraiche i ngt recept. Tycker det funkar, men det här var bra tips. Tror förresten att Wegmans säljer creme fraiche.Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4089177204488522397.post-76858935168901722452007-02-17T18:37:00.000-07:002007-02-17T18:37:00.000-07:00Det måste jag pröva någon gång eftersom jag saknat...Det måste jag pröva någon gång eftersom jag saknat creme fraiche flera gånger sedan jag kom till USA. Tack!Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.com